Tuesday, August 4, 2015

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2015 !!

Assalammualaikum w.b.t

Lama x update blog... haha.... ni pun tetiba rasa nak ada mood plak nak update... tp malas nak citer panjang2... biasa la... sy ni bukan jenis pandai mengarang citer atau ayat bunga2... huhuhu

So mcm biasa... nak up gambar raya jer...




Babai... see u next n3 very2 soon or later... hehe =)


Sunday, August 25, 2013

Jalan-jalan Melaka


Hari Sabtu 2 minggu lepas gi jalan2 Melaka... kawan hubby ajak skali then nak blanja mkn kt Umbai... lama dah x jenjalan kt Melaka.... best gak.... penat pun ye gak... biasa la si hero kecik tu tgh melasak.... pancit dibuatnya....

kitrg menginap kt homestay Tmn Semabok .. Leesya Homestay nama dia.. 
not bad la home stay ni... 2 bilik ada air cond... tp x tahan nyamuk je la....  (dah inform tuan rumah ni, so harap dia wat penambahbaikan la)

Firstly kitrg gi Pantai Umbai..... gi amik angin jer....  


then kitrg pegi Umbai baru sbb nak makan ikan bakar.... tapi b4 gi makan tu...member hubby ajak naik bot pusing2 pulau dulu.... mula2 cam xnak naik .... teringat masa naik bot kat pangkor.... pening kepala... mabuk... tp hubby pujuk baik punyer... last2 naik gak... 


naik bot pusing2 pulau... Pulau Besar.... ada hotel baru nak siap kat pulau tu.... baru ku tahu ada pulau kt melaka tu... sian... =p
 mmg best sangat.... sbb x mabuk n pening pun... huhu... si ariq siap dah nak tertido plak .... sedap kena angin laut kot.... 



gi makan kat kedai Ikan Bakar Parameswara ... hubby cakap kedai ni plg sedap kt situ... b4 ni dah try makan kt kedai lain... mmg terbaek la... murah n berbaloi.... x sempat nak amik gamba sume menu sbb sume dah lapar.... kitrg order butter prawn, ketam blackpepper, ikan jenahak sebelah bakar... sebelah lg masak sweet n sour, udang tepung , nasi lemak (mmg sedap), air laici kang.... melantak x hengat!... =p

Then gerak ke bandar Melaka... 




mlm tu sempat naik Melaka River Cruise jer.... Menara Taming Sari, Beca dll dapat tengok jer....  x larat sgt dah... 
len kali la...

Keesokannya .... pegi balik Bandar Melaka.... ingat nak gi Jonker Street tp parking mcm susah jer so pegi Dataran Pahlawan jer.... x beli la pun ape yg patut... yg x patut ada la... mainan anak2 jer sbb kena paw... haha  


Pastu gi Pantai Klebang tgk kapal Selam...




Si Ariq tido plak... kena la dok dlm kereta je....so, hubby bwk Mia, Afif n kawan dia je masuk... tiket masuk RM2 kalu x silap... 

last skali pekena Klebang Original Coconut shake ... mmg terbaek la.... sedap sgt... sampai x teringat nak amik gambar.... huhu 


Walaupun kepenatan .... tp best sgt...... sbb rezeki betul gi Melaka ni... kawan hubby yg berhajat nak jenjalan Melaka then belanja makan skali.... Semoga kami dimurahkan rezeki lagi... =)



Wassalam....


Thursday, August 15, 2013

Salam Syawal

As Salam...

hari ni dah masuk 8 Syawal... tp mood raya masih ada walaupun dah start keje... raya kan sebulan... hehehe... apa2 pun mcm biasa.... nak tepek gambar je la.. 


Gambar Raya Hubby n anak2 (Mia, Afif & Ariq) on 1st syawal.... ibu dia xde sbb tukang amik gamba.. hehe.. dah la payah bebudak ni nak bergambar.... ..tgk la si Ariq tu.... tgh nanges nak kuar...masing2 x sabar nak kuar beraye... hadoyy.. x saba nak collect duit rayer... hehe.... hubby pun x brape sihat... tahun ni ingatkan nak sedondon sume mint green... tp hubby malas nak beli baju melayu... dia nak pakai jubah je... 
ni gambar ihsan dari my SIL...  masa ni pakai dress yg kain duchess satin tu .... ada yg ckp mcm perantin... ada yg ckp mcm cinderella... haha sabo je la.... 

ni pun gamba ihsan dari hp my SIL....gamba ibu dan 3 org anak... hehehe... masa ni hubby sibok borak.... tema kaler this year Mint green... ter over expose plak filter gamba ni... =p

ni plak masa raya ke 2... nak gi berayer umah sedara mara... masa ni aku n my dotter pakai baju from Old Blossom Box (OBB).. santek x?.. abaikan my hero tu yg mmg payah nak maintain bila bergamba.. huhu=)


Ariq dapat byk duit rayer... seronok nyerr dear... =)

setakat ni je la yg sempat bergambar.... sbb hari raya ke 3 dah balik kampung hubby... mmg agak kepenatan gak la... yg si kecik plak boleh tetiba demam panas... tp dua hari mcm tu dah ok... syukur... =)


Wassalam..



kucing di alam maya