Thursday, December 15, 2011

Scan 3D/4D

Salam,

Nak citer pasal gi scan 3D/4D baby kat Klinik Fauziah & Rakan2, Ampang hari Sabtu lepas (10/12/11)...Saje nak try yg ni plak... masa Afif dulu gi scan kt Rekha Seremban.. Sonographer dia nama Jezzlyn....Xtually ada 3 tempat... kt Ampang, PJ & Shah Alam tp ada dia nyer schedule & kena wat appnmt ngan dia... Mmg berbaloi sgt servis scan dia... friendly sgt... harga pun xde la mahal sgt...RM100 include CD & printout... dlm tu ada byk gak gambar & video... gambar ada dlm 20 & video ada 6...& yg plg berbaloi ..."there is no charges if can't see the baby face"..... Mula2 scan x nampak muka bb... muka dia tertutup ngan tali pusat... so, Jezzlyn suruh gi jalan2... makan coklat... bagi dia gerak & nanti masuk scan balik.... aku pun kuar la kejap gi beli coklat... jalan2 kt kedai sebelah... sebaik ada pet shop... so, Mia & Afif dapat gak la cuci mata tgk binatang yg ada... aku pun dok usap2 perut... harap2 scan balik nanti nampak muka bb... kalu x nampak jgk xpe la... x yah bayar... jimat duit... tp xtually mmg berharap sgt nak nampak muka dia.... so, alhamdulillah... 2nd scan... nampak muka bb... hubby aku bleh siap cakap muka dia sama la mcm Afif... hehe.. muka bulat... pastu yg best Jezzlyn tanya Mia & Afif .. ni bb gurl ke boy.... jom check sape menang... =) Mia lak cakap bb ni gurl.... Lepas Jezzlyn check.. terus cakap... "tu dah nampak dah dia punye tutttt... kakak kalah!".... hehehe... aku dah agak dah..... N'way x kisah la ... janji bb sihat & selamat lahir ke dunia ni... so, sape yg interested bleh la refer FB dia... 3D 4D Scan Malaysia & tgk kt Info..  Lepas dah scan, hubby bwk gi mamam kt Chop & Stick, Kg. Baru... atau org slalu panggil "Restoran Kapal"... hubby mmg suka bwk gi makan sini.. drpd zaman bujang lg... mmg tmpt feveret dia la... Ok la.. nak kongsi skit gambar & video scan 3d4d bb ni...

cam muka sape ye nanti...
ni bb tgh mengeliat...
kaki dia
luv u bb...  rasa nak kiss jer... tp kt dlm pewut  lg...
video dia tendang..

Ya Allah, Peliharalah anakku selama dia berada dalam kandunganku, Dan sembuhkanlah ia, Engkaulah Maha Penyembuh, tiada penawar melainkan penawar Engkau, penawar yang tidak lagi mengundang sebarang penyakit, Ya Allah, keluarkanlah dia dari kandunganku pada hari kelahirannya secara mudah dan selamat, Ya Allah, jadikanlah bayiku sihat, sempurna, pintar, berakal, berpengetahuan, cerdik, beriman serta soleh. Ya Allah, perelokkanlah akhlaknya, fasihkanlah lidahnya, merdukanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan al-Hadith dengan berkat Muhammad S.A.W 
Amin Ya Rabbal Alamin.

4 comments:

  1. alah cutenyer bb nor..elin tak penah buat 3d..masa wina dulu wat detail scan rm100 gak...igt kan mcm 3d..tp bukan. Tu just check sempurna tak tgn, kaki..panjang, otak mata sume. YG ni murah gak ek..siap dpt video lagi. This time nak buat la 3D/4D :)

    ReplyDelete
  2. TQ Elin... nanti Elin wat la... nanti gi kt FB dia 3D 4D Scan Malaysia...tp klinik2 dia jauh skit la... N'way mmg berbaloi sgt... =)

    ReplyDelete
  3. bestnye dpt tgk bb dlm perut...akak dulu tak buat pon coz tak tau nak wat kat mane plus price yg reasonable n affordable...

    ReplyDelete
  4. @Mayiskandar

    tu arr.. jumpa yg ni terus nak try wat coz rasa mmg berbaloi sgt... padahal dah anak no. 3 pun nak wat gak.. hehe... saje je nak tau boy ke gurl.. senang nak prepare nanti... =p

    ReplyDelete

TQVM

kucing di alam maya