Thursday, February 16, 2012

34 days to go...

Salam,

rasa kejap je masa berlalu..... due date bersalin 22 Mac 2012 so, lg 34 hari jer....now dah pregnant 35 weeks... next week dah 36 weeks (9 bln).... tp kalu bb tetiba nak kuar awal.... x sampai sebulan lg la...  risau jgk nih.... coz byk benda x settle lg ni... kerja kt opis lg..... baju & barang bb pun x prepare lg... yg ada pun baju2 & barang2 Mia & Afif masa bb... tp blh la reuse balik... hehe... weekend ni ingat dah nak start prepare... kemas ape yg patut.... nak basuh playpen... basuh baju2 lama masa afif bb... nak packing skit2 baju2 & barang2 msk dlm bag utk bwk sepital...now badan pun dah rasa berat.... wat keje skit je dah mengah... rasa kerisauan nak beranak pun dah start... harap2 dapat bersalin normal la.... tp risau gak.. coz dulu x pandai teran... hehe... tp harap2 bb x kuar ikut tingkap (cesarean) , nanti masa pantang payah sikit... dah la kali ni nanti pantang kt umah sendiri jer... my mom nanti bleh jaga pun kejap jer.... N'way, ape2 pun smoga segalanyer dipermudahkan dan bb & me selamat... amin  =p

my belly..... =p
 
bb still in my womb...

Ya Allah, Peliharalah anakku selama dia berada dalam kandunganku, Dan sembuhkanlah ia, Engkaulah Maha Penyembuh, tiada penawar melainkan penawar Engkau, penawar yang tidak lagi mengundang sebarang penyakit, Ya Allah, keluarkanlah dia dari kandunganku pada hari kelahirannya secara mudah dan selamat, Ya Allah, jadikanlah bayiku sihat, sempurna, pintar, berakal, berpengetahuan, cerdik, beriman serta soleh. Ya Allah, perelokkanlah akhlaknya, fasihkanlah lidahnya, merdukanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan al-Hadith dengan berkat Muhammad S.A.W - Amin

6 comments:

  1. kejap jer kan nor. Elin da siap2 basuh baju bb, barut mitten booties sume. Campur baju kakak nyer dulu jugak. Beli kali ni tambah2 jer...tu pun da byk. Hope dipermudahkan urusan bersalin nor..doakan elin sama tau..huhu..takutnyer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu arr.... Smoga kita bersalin nanti dipermudahkan dan sume selamat... Amin

      Delete
  2. mga semuanya selamat..amin....nor dulu buat 4D kat ner

    ReplyDelete
  3. Thanks Puan... nor wat scan kat Ampang... bayar RM100 dapat CD gambar & video bb.. kalu x nampak muka bb xyah bayar... free je... kalu berminat bleh tgk kt FB dia 3D 4D Scan Malaysia

    http://norisme.blogspot.com/2011/12/scan-3d4d.html

    ReplyDelete
  4. oooo...saya sblom ni wat kat azzahrah jer..tapi 3D je ada kat citu....dahla buatnya hari selasa sajork....kita ng kerja ni mana sempat..tqvm 4 e info yer nor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome... xtually kt seremban pun ada.. klinik rekha... xyah wat appoinment.... tp kalu yg nor gi kt KL tu kena wat appoinment... pastu weekend jer... kalu jumaat lepas opis hour x silap...

      Delete

TQVM

kucing di alam maya