Thursday, May 9, 2013

xtvt makan

Assalammualaikum w.b.t...

Nak update blog tp pasal xtvt gi makan jer la pun.. dan xde la story macam JJCM tu.....siap ada harga bagai... so,  i tepek je gambar mana yg sempat snap......=p



Thoyyib Cafe, Nilai, N9
lepak kt cafe ni mmg best.... menu pun menarik.. ada coffee collagen... tp air yg aku minum ni x ingat plak nama dia... tp mmg sedap.. aku makan nasi grg special, hubby makan mee sup... tp x sempat snap gambar... dah lapar.. dessert dia pun ada mcm2 jenis kek.. yg aku mkn x silap nama dia devil choc kot.. =)



---

Shoga Sushi, Airport Sport Complex, Nilai, N.9
Aku jarang makan sushi... b4 ni pun try Sushi King jer... tp memandangkan tempat ni dah dekat sgt... so aku pun nak gak try...  =p





-------

ABC Special, Food court Section 2, Shah Alam
ni masa cuti buruh aritu... hubby ajak gi Shah Alam.... so dah alang2 gi la pekena ABC Special... suke bebudak nih... hubby makan laici Kang... tp biasa jer rasa dia... ABC dia sedap la... =p 

ABC Special Choc 

----------

Burger Bakar Abg Burn, Section 7, Shah Alam
Lepas dah pekena ABC... hubby tanya nak makan mana.... teringat lak pasal Meatball Abg Burn yg katenyer sedap mcm Meatball Ikea tu... padahal kedai Abg Burn ni ada je kt Nilai tp x sure la ada ke x....  dah bersemanga nak ber meatball ..... tp xde rezeki plak... meatball nyer dah abis... so, mkn berger Bakar beef je la... xpe la... nanti gi kedai dia yg kt nilai tu je la... tgk kt FB dah ada meatball sume cawangan katanyer... 


--------------


Nando's Alamanda

Haritu gi tgk wayang ngan hubby... kt Alamanda jer... tgk citer Ironman 3D... mmg terbaek la citer dia.... xtually b4 tgk wayang gi lunch dulu... kt Alamanda x byk choice sgt nak makan pe... maybe kebanyakan nyer sume dah pernah makan.. so,  at last ... decide mkn Nandos je la... tp kali ni nak try menu lain lak... selalu mkn chicken peri2 set tu je... 

Espetada..  
Butterfly Chicken Breast

----------------------------

The Cream & Fudge Factory, Alamanda

Lepas dah makan nandos, singgah lak makan sini... nak cuci mulut makan benda manis kan.. mmg cepat la kena kencing manis camni...... =p  nampak cam sedap jer  kan... mmg sedap pun... =p








Setakat ni je la story bergambar XTVT makan2... 
Wassalam =)






 


8 comments:

  1. haaiii.. FOLLOWER NO.42

    done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. singgah follow sini ye..klik ads mothers day juga..jom ke blog sue plak ;)sueomey.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. nak tanya lah...Shoga Sushi ni halal ker? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kt luar kedai tu tampal notis kata semua makanan disediakan halal.. ada gak pekerja melayu/islam... dorg kata halal...

      Delete
    2. oic...dah ngidam nak makan kat situ since Sushi King is yet to get HALAL cert from JAKIM..terima kasih untuk info... :)

      Delete
    3. Shusi King pun i pernah makan ... mmg ada yg x halal tp dia mention la kt menu.. ada 2 jenis jer x halal kalu x silap .. yg shoga sushi ni dorg kata sume halal... so... mmg selamat n x was-was kalu mkn kt situ...

      Delete

TQVM

kucing di alam maya