Sunday, August 25, 2013

Jalan-jalan Melaka


Hari Sabtu 2 minggu lepas gi jalan2 Melaka... kawan hubby ajak skali then nak blanja mkn kt Umbai... lama dah x jenjalan kt Melaka.... best gak.... penat pun ye gak... biasa la si hero kecik tu tgh melasak.... pancit dibuatnya....

kitrg menginap kt homestay Tmn Semabok .. Leesya Homestay nama dia.. 
not bad la home stay ni... 2 bilik ada air cond... tp x tahan nyamuk je la....  (dah inform tuan rumah ni, so harap dia wat penambahbaikan la)

Firstly kitrg gi Pantai Umbai..... gi amik angin jer....  


then kitrg pegi Umbai baru sbb nak makan ikan bakar.... tapi b4 gi makan tu...member hubby ajak naik bot pusing2 pulau dulu.... mula2 cam xnak naik .... teringat masa naik bot kat pangkor.... pening kepala... mabuk... tp hubby pujuk baik punyer... last2 naik gak... 


naik bot pusing2 pulau... Pulau Besar.... ada hotel baru nak siap kat pulau tu.... baru ku tahu ada pulau kt melaka tu... sian... =p
 mmg best sangat.... sbb x mabuk n pening pun... huhu... si ariq siap dah nak tertido plak .... sedap kena angin laut kot.... 



gi makan kat kedai Ikan Bakar Parameswara ... hubby cakap kedai ni plg sedap kt situ... b4 ni dah try makan kt kedai lain... mmg terbaek la... murah n berbaloi.... x sempat nak amik gamba sume menu sbb sume dah lapar.... kitrg order butter prawn, ketam blackpepper, ikan jenahak sebelah bakar... sebelah lg masak sweet n sour, udang tepung , nasi lemak (mmg sedap), air laici kang.... melantak x hengat!... =p

Then gerak ke bandar Melaka... 




mlm tu sempat naik Melaka River Cruise jer.... Menara Taming Sari, Beca dll dapat tengok jer....  x larat sgt dah... 
len kali la...

Keesokannya .... pegi balik Bandar Melaka.... ingat nak gi Jonker Street tp parking mcm susah jer so pegi Dataran Pahlawan jer.... x beli la pun ape yg patut... yg x patut ada la... mainan anak2 jer sbb kena paw... haha  


Pastu gi Pantai Klebang tgk kapal Selam...




Si Ariq tido plak... kena la dok dlm kereta je....so, hubby bwk Mia, Afif n kawan dia je masuk... tiket masuk RM2 kalu x silap... 

last skali pekena Klebang Original Coconut shake ... mmg terbaek la.... sedap sgt... sampai x teringat nak amik gambar.... huhu 


Walaupun kepenatan .... tp best sgt...... sbb rezeki betul gi Melaka ni... kawan hubby yg berhajat nak jenjalan Melaka then belanja makan skali.... Semoga kami dimurahkan rezeki lagi... =)



Wassalam....


2 comments:

  1. Replies
    1. memang best... tapi kena tunggu budak2 besar baru nak repeat balik jalan2 Melaka...

      Delete

TQVM

kucing di alam maya